Jij wilt een eigen zaak starten. Logisch! Ondernemer worden zit in jouw DNA. Maar met alleen goede ideeën kom je er niet. Check dus snel of jij klaar bent voor het echte werk!

Starten met ondernemen

Wil jij ondernemer worden? Starten met ondernemen doe je niet zomaar. En dus is het tijd om je af te vragen of jij hier echt klaar voor bent. Of dat je beter eerst een cursus Ondernemer kunt volgen. Leer je alles om binnen no-time jouw ideeën om te zetten in een échte onderneming.

Ondernemer worden; wat wil je bereiken?

Een bedrijf begint bij een goed idee. Jouw idee. Maar daarmee is de succesformule nog niet compleet. Don’t leave your dayjob just yet. Zet eerst de belangrijke zaken eens op een rij. Waarom wil jij ondernemer worden? Waarom nu? En is jouw idee wel echt zo goed als je denkt?

Maak een plan

Jij wilt ondernemer worden. Dat is nu duidelijk. Dan is het toch verstandig om een bedrijfsplan te schrijven voor je begint. Zo maak jij je plannen concreet. Alle kansen en risico’s breng jij in kaart. Misschien kies je er zelfs voor om duurzaam te ondernemen!

Weet je niet precies waar je moet beginnen? No worries! Jij leert stap voor stap hoe je dat doet met een cursus Zelfstandig Ondernemen. Nice!

Waar liggen jouw talenten?

Zelfkennis doet wonderen. Weet waar je talenten en gebreken liggen. Je hoeft niet overal goed in te zijn. Hoewel een talent voor ondernemen wel handig is als jij ondernemer wilt worden.

Zelf doen of uitbesteden

Ondernemer worden betekent niet dat je alles zelf moet doen. Jij weet nu waar jouw talenten liggen. Beseffen dat je niet overal goed in kunt zijn, dat is ook een talent. Ja, iets zelf doen kan jouw flink in kosten besparen. Maar de truc is om het dan wel goed te doen. En dat is niet altijd mogelijk. There’s no shame in asking for help. En dus kies jij er lekker voor om uit te besteden.

Zet je netwerk in

Ondernemer worden? Dat doe je natuurlijk niet alleen. En dus zet jij jouw netwerk in! Zodat jullie informatie, kennis en contacten kunnen delen!

Nu denk jij misschien “Mijn netwerk? Maar dat heb ik nog helemaal niet. Ik begin pas net!”. No worries. Iedereen heeft een netwerk. Groot of klein. Jouw vrienden, familie, buren en oud-collega’s. Yep, ze behoren allemaal tot jouw netwerk.


It’s all about connection

Spread the word! Iedereen moet op de hoogte zijn van jouw bestaan. En dat van je product of service natuurlijk. Want ondernemer worden, dat kan best pittig zijn. En daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Voor het oplossen van vraagstukken waar jij niet uit komt. Het vinden van nieuwe opdrachtgevers en leveranciers. Of gewoon voor een frisse blik. Kortom, jouw netwerk is de oplossing. Wat de vraag ook is!