Het evenwicht vinden tussen mensen, milieu en winst? Dat kan! Ontdekken hoe? Snel even verder lezen! Duurzaam ondernemen is makkelijker dan je denkt.

Wat is Duurzaam Ondernemen?

Duurzaam ondernemen. Klinkt heel logisch. Maar wat is het eigenlijk? We noemen duurzaam ondernemen ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Met andere woorden, jij hebt aandacht voor de maatschappij. Voor het milieu. En voor sociaal ethische kwesties. Maar wel winst gebalanceerd natuurlijk, we hebben het immers over ondernemen.

Bekijk alle Ondernemen cursussen >> 


Wat heeft duurzaam met ondernemen te maken?

Jij bent misschien al heel duurzaam bezig. In je eigen huis, that is. Maar ook als ondernemer is het belangrijk om duurzaam te ondernemen. Je bent nou eenmaal een groot deel van de dag aan het werk. En ook wat jij op je werk doet heeft invloed op onze omgeving.

Wil jij ondernemer worden maar wil je dit wel duurzaam aanpakken? Of ben je al ondernemer en ben je van plan het roer om te gooien naar een duurzamer pad? Die succesformule gooi je natuurlijk niet zomaar uit het raam. En dat is ook helemaal nergens voor nodig. Je hoeft echt niet je hele business plan om te gooien. Ook met een paar kleine aanpassingen kun je duurzaam ondernemen!

WAAROM ZOU IK DUURZAAM ONDERNEMEN?

Nu denk je misschien; maar ik kan in m’n eentje toch nooit het verschil maken? Niks is minder waar! Alle beetjes helpen. Als duurzamer leven al een verschil kan maken, denk je dan eens in wat duurzaam ondernemen kan betekenen.

Tenzij jij een eenmanszaak hebt, zorg je er met duurzaam ondernemen voor dat een heleboel andere mensen ook duurzaam actie ondernemen. In ieder geval een deel van de dag. En die verschillen ga je zien. Want samen staan we sterk. Maar daarvoor hebben we wel jouw initiatief nodig.

Misschien ben jij nog helemaal geen ondernemer maar ben je nu wel super enthousiast om er een te worden. No problem. Dan heb je 2 dingen nodig. 1; een goed idee. En 2; een cursus zelfstandig ondernemen van BuddyWise!

Okee, en misschien ook 5 tips om duurzaam te ondernemen. Maar die vind je hieronder.

5 tips om duurzaam te ondernemen

Yes, jij bent overtuigd. Je gaat duurzaam ondernemen. Goed bezig! En waar begin je dan? Bij het begin natuurlijk. En omdat we bij BuddyWise dol zijn op duurzaam ondernemen geven we jouw 5 tips om direct het verschil te maken;

1. Begin bij het begin

Logischer dan dit wordt het niet. Waar dat begin dan is? Overal waar jij eenvoudig en direct het verschil kunt maken. Lampen uit als je een ruimte niet gebruikt. Spaar de bomen en ga online. Haal ongebruikte stekkers uit het stopcontact. Dat wist je stiekem natuurlijk allemaal al. Yep, duurzaam ondernemen is zo makkelijk. Een kleine moeite voor jou, een groot verschil voor onze wereld.  
 


 

2. Scheid afval

Papier, glas, plastic, batterijen. We kunnen het allemaal hergebruiken. En dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie én geld. Ook weer goed voor jouw portemonnee dus. Wie had gedacht dat duurzaam ondernemen geld kon opleveren.

3. Pak de fiets!

Zouden we allemaal moeten doen. Goed voor het milieu en ook nog eens voor je gezondheid! Win-win! Als duurzamer ondernemer ontkom je er niet aan.
 

4. Thuiswerken

Easy one!! Dat deden we toch al. Door thuis te werken bespaar je namelijk een heleboel op je reis. Hoeft niet elke dag hoor. 1 of 2 dagen in de week kan ook.

5. Local partners

Niet altijd mogelijk, maar zeker de moeite om even uit te zoeken. Ga jij in zee met de lokale partners? Dan bespaar je niet alleen op de levering van producten maar ook op je reis voor vergaderingen en besprekingen. Duurzaam ondernemen? Easy peasy lemon squeezy!
 

---------------------