Een tweede taal leren? Of een derde? En misschien zelfs een vierde of vijfde? Jij bent een echte talengoeroe. Logisch. Jij hebt een talenknobbel ter grootte van China. En dus wil je ook die taal onder de knie krijgen. Snappen wij helemaal.

Een nieuwe taal! Maar welke?

Waarom je een taal moet leren? Simpel, een taal leren heeft super veel voordelen. En niet alleen de kennis van een nieuwe taal. Het liefst ga jij dus zo snel mogelijk aan de slag. Maar welke taal is de juiste taal? Er zijn meer dan zesduizend verschillende talen op onze kleine planeet. Jij kunt dus wel wat hulp gebruiken.

Voordat jij besluit welke taal je gaat leren is het belangrijk om eerst een duidelijk doel voor ogen te hebben. Waarom ga je eigenlijk een taal leren? Ga je op vakantie? Wil je je CV een boost geven? Of wil je gewoon genieten van alle andere voordelen van het leren van een nieuwe taal? Dan ga je natuurlijk voor een taal die makkelijk te leren is. Ja, die bestaan ook.


Welke taal is makkelijk te leren?

Een nieuwe taal leren is niet altijd even makkelijk. Zeker als jij geen talenknobbel hebt. Dan moet je het hebben van je toewijding, doorzettingsvermogen en motivatie. Gelukkig zijn sommige talen wat makkelijker te leren dan andere, zoals Engels en Frans. Ook Spaans en Italiaans zijn relatief eenvoudige talen om te leren. Laat Mandarijn en Koreaans nog maar even liggen dus. Genoeg talen die jij binnen no-time onder de knie kunt krijgen. 


Engels

Engels is de meest gesproken taal ter wereld. Je hoort het overal en kunt dus overal oefenen. Veel korte woorden, en geen verschillende lidwoorden. Daar houden we van!
Frans

Frans wordt net als Engels op alle continenten gesproken. Met een cursus Frans kunt je dus overal uit de voeten. Hoewel deze taal misschien moeilijk lijkt, is niks minder waar.
Spaans/Italiaans

Spaans heeft de minste onregelmatigheden van alle Romaanse talen. En als je eenmaal één Romaanse taal beheerst is de rest niet meer zo moeilijk. Cursus Spaans afgerond? Dan wordt die cursus Italiaans easy peasy!Wereldtaal leren

Je weet dat je een nieuwe taal wilt leren, maar weet niet zeker welke. Dan zit je met een wereldtaal altijd goed. Die worden immers over de hele wereld gesproken. Grotere kans dat jij iemand kan vinden die jou kan verstaan. Ook als je in een land bent waar dit helemaal niet de moedertaal is. Een wereldtaal leren komt dus altijd van pas.

Arabisch

Okee, Arabisch kent gewoon ontelbaar veel varianten. Maar neem je deze allemaal samen, dan zijn er ongeveer 300 miljoen sprekers. Grote kans dat jij je met jouw kennis van Arabisch dan wel verstaanbaar kunt maken.


Engels

Enorm veel mensen spreken Engels als tweede taal. Grote kans dus dat ze jou toch kunnen verstaan als jij kiest voor een cursus Engels. Ondanks dat het niet hun moedertaal is. Handig toch?

 Spaans

Meer dan 400 miljoen sprekers. Niet niks dus. En zeker omdat het voor velen de eerste taal is. Een taal leren die zo veel mogelijk mensen begrijpen? Dan zit je met Spaans op de juiste weg!


 Mandarijn

Nope, niet de citrusvrucht. De Chinese taal. De meest gesproken taal over de hele wereld. Het Mandarijn kent ook ontelbaar veel dialecten. Maar he, je moet ergens beginnen. En dus begin je met een cursus Chinees.


Een taal leren, je CV boosten         

Een nieuw taal leren heeft enorm veel voordelen. Één daarvan is dat een tweede taal spreken een van de best denkbare vaardigheden is die je op je CV kunt zetten. Meer kans op de arbeidsmarkt en een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Je vergoot je kansen om in het buitenland te werken. Of studeren. Kan natuurlijk ook. En je vergoot jouw kansen op een hoger salaris.

Jouw tweede taal moet daarvoor wel relevant zijn voor het bedrijf of de branche waarin je werkt. Welke taal je het beste kunt leren hangt dus af van jouw baan of studie.

Een unieke of interessante taal leren

Je wilt iets anders. Iets waarmee je opvalt. Iets wat niet veel mensen kunnen. Welke taal ga je dan leren? Juist, een taal die bijna niemand spreekt. Grote kans dat het hele leerproces wat moeizamer verloopt. Maar met een gezonde berg motivatie kom je er wel.

Zeker als je ervoor kiest een taal te leren die je interessant vindt, heb je de ideale stimulans om door te gaan. Combineer jouw hobby of passie met een taal en hoppa, jouw motivatie groeit als kool. Je favoriete tv-serie of band. Ze helpen jou om nog harder je best te doen. Voortaan kun jij nog meer genieten van je programma of muziek.

 

Welke taal kies jij?