Het leren van een taal biedt voordelen. Veel voordelen. En niet alleen de kennis van een nieuwe taal natuurlijk. Hoewel dat ook wel lekker is als je op vakantie bent. Nee, voordelen waar jij écht iets aan hebt. Op sociaal en persoonlijk gebied. Maar ook op het zakelijke vlak. Handig toch?

De voordelen van een taal leren


Okee, dat een nieuwe taal leren voordelen biedt is wel duidelijk. Maar wat zijn die voordelen van een taal leren dan precies? Nou, dat gaan we je vertellen. Snel doorlezen dus! Of gewoon direct starten met die taalcursus. Kan ook.Train your brain

Een taal leren kan iedereen. Yep, jij hebt dat al eens gedaan. Je spreekt immers vloeiend je moedertaal. Okee, de grammatica is en blijft soms lastig. Kofschip, fokschaap… we struikelen allemaal nog wel eens. Kan gebeuren. Maar ook daar hebben we cursussen voor. Ga jij Nederlands leren?

Cursus Nederlands
foutloos schrijven en spreken
       Cursus Nederlands
Zakelijke Correspondentie
 


Het gaat erom dat jij je die taal eigen hebt gemaakt. From scratch, nada. Een extra taal leren is dus eigenlijk alleen maar makkelijker. Je hebt al een basis.

Een vreemde taal leren, dat is makkelijker als je nog jong bent. Dat heb je vast al vaker gehoord. Betekent echter niet dat je geen taal meer kunt leren als je ouder bent.

Ben jij 18 of 80? No worries. Oefening baart kunst. Ook met het leren van een vreemde taal. En dat vertraagt ook nog eens het verouderingsproces van je brein. Eeuwige jeugd? Dat is misschien wat overdreven. Maar Chinees leren? Of een cursus Grieks? Yep, dat houdt je jong!


Mindgym

Okee, genoeg gebazel. Just get to the point already. Een nieuwe taal leren is dus gewoon fitness voor je brein. En gezond zijn, dat willen we allemaal. Daar hoort ons brein ook bij.

Door je brein een paar keer paar week naar die taalgym te sturen wordt je geheugen beter. Best logisch toch? Maar er zijn meer voordelen. Door een taal te leren maak je ook sneller beslissingen. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken met alle opties die ons dagelijks worden voorgeschoteld. Ga jij voor een cursus Zweeds, of een cursus Latijn? Misschien ga je Portugees leren. Keuzestress!!

Beter geheugen, sneller beslissingen maken. Dat is al heel wat. Maar je levert hierdoor ook nog betere prestaties. Win-win! Een nieuwe taal leren? Check!
Een vreemde taal leren = zelfvertrouwen

Eigenlijk ben je al helemaal om. Je brein trainen door een nieuwe taal te leren. Wat wil je nog meer? Zelfvertrouwen misschien? Ja hoor, een nieuwe taal leren zorgt er namelijk ook nog eens voor dat jij net iets meer haalt uit wat je al doet. Alle bezigheden rondom taal gaan jou makkelijker af. En als je ergens goed in bent, geeft dat jouw zelfbeeld een killer boost.


En dus ook op vakantie

Okee, alle bezigheden rondom taal gaan jou dus makkelijker af. Welke bezigheden we het over hebben? Vakantie bijvoorbeeld. Locals aanspreken, vrienden maken, de menukaart lezen. Hoort er allemaal bij. Een taal leren maakt jouw vakantie zo veel leuker. Laat dat bord escargots dus maar komen. En een groot glas vin om de smaak mee weg te spoelen..

 


Boost je CV, ga een taal leren!

Beheers jij een extra taal? Dan ben je aantrekkelijker. Uhh, knap? Ja dat ben je zeker. Maar we hebben het over de arbeidsmarkt. Door een taal te leren heb je namelijk een streepje voor. Going international. Dat is de norm. En dus doe jij je best om mee te kunnen met de arbeidsmarkt. Kun jij voortaan lekker indruk maken op je collega’s.

Populaire taalcursussen

Jij wilt een taal leren. Dat is inmiddels wel duidelijk. Voordelen to the max! Maar welke taal is nou de beste keus? Welke taal is echt iets voor jou? Dat kan natuurlijk alleen jij beslissen. Maar we geven je een duwtje in de juiste richting;